Blauwe Vlag en Groene Wimpel

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die het strand of de jachthaven levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. 

Jachthaven Strijensas mag sinds 2019 met trots deze vlag voeren. Een manier om kenbaar te maken aan de buitenwereld dat wij punten zoals duurzaamheid, veiligheid en milieu hoog in het vaandel hebben staan, maar ook een manier om onszelf te blijven motiveren deze punten up-to-date te houden of te verbeteren waar nodig. 

Groene Wimpel

In Nederland kunnen Blauwe Vlag gecertificeerde jachthavens in aanmerking komen voor een extra award: de Groene Wimpel. Een jachthaven verdient deze wimpel als zij boven op de internationale criteria extra inspanningen gedaan hebben op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de jachthaven.

In 2022 kregen 25 jachthavens deze wimpel toegereikt, en wij kunnen met trots vermelden dat Jachthaven Strijensas bij één van deze 25 havens hoort. 

Jachthaven Strijensas zet zich in voor mens, milieu en dier. Dit doen wij concreet door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Om onze MVO verklaring te lezen klik hier.