Leuk om te te doen

Ontdek de omgeving en de Hoeksche Waard. Dit prachtige gebied heeft veel te bieden. Wandel-, fiets- en kanoroutes, heerlijke restaurantjes en leuke bezienswaardigheden. Kom naar HW Outdoor en beleef het buiten, te vinden op de jachthaven.

HW-Outdoor

Beleef het buiten!

HW outdoor richt zich op actieve dagrecreatie binnen de Hoeksche Waard. Het is voor jong en oud, individuen of groepen. Kom heerlijk genieten van de natuur en beleef het buiten! Huur een kano, fiets of stoere E-Chopper en verken de omgeving.

Gesitueerd op het terrein van Jachthaven Strijensas, een perfecte opstapplek voor de activiteiten. 

Meer informatie

Natuurgebied de Oeverlanden

Natura 2000 gebied

Net als zijn grote broer de Biesbosch, is ook het gebied Oeverlanden Hollands Diep een zoetwatergetijdegebied. De oeverlanden strekken zich uit in het zuidoosten van Zuid-Holland, van Numansdorp tot Strijensas. Hier vind je ongerepte natuur, met verruigde rietlanden, open water, geulen en kreken, buitendijkse natuur en wilgenbossen. En met eb en vloed dus, wat zeldzaam is op zoet water.

Wandel-, ruiter- en fietspaden maken het mogelijk De Oeverlanden Hollands Diep van oost naar west te doorkruisen. Maar het mooiste is dat je in een groot deel van de Oeverlanden ook buiten de paden mag. Geniet van overtrekkende vogels en bijzondere planten als de spindotter en het zomerklokje. Lekker struinen dus door dit gebied, dat niet voor niets deel uitmaakt van Natura 2000, het Europese netwerk van bijzondere beschermde natuurgebieden.

Een speciale kaart is gemaakt om alle wandel- fiets en kanoroutes weer te geven die door De Oeverlanden lopen. Deze kaart wordt uitgegeven bij het huren van een kano, maar u mag deze kaart ook meenemen wanneer u de jachthaven bezoekt. Loop even binnen bij het havenkantoor, daar liggen ze voor u klaar!

Fiets- en wandelroutes 

Lekker wandelen

Beleef de omgeving te voet, de beste manier om alles in u op te nemen. Genoeg tijd om de natuur en alle leuke bezienswaardigheden goed te bekijken. Met een aantal prachtige wandelroutes is Strijensas een perfecte plek voor een mooie wandeltocht. 

Lekker fietsen 

Ook met de fiets kan de omgeving goed worden ontdekt. Met de fiets komt u iets verder, en kan er meer van de prachtige omgeving worden gezien. Er zijn vele prachtige routes over het eiland beschikbaar, en een aantal die direct vanuit de jachthaven beginnen. 

Bekijk tevens het TOP opstappunt vlakbij de haven, aan het begin van het natuurgebied “De Oeverlanden”

TOP Strijensas