Dieselpomp & Milieustation

Uw vuilwatertank op een verantwoorde manier lozen kan heel gemakkelijke bij ons milieustation. Ook diesel tanken is geen enkel probleem, dan bent u bij ons aan het goede adres. 

Dieselpomp 

Milieuvriendelijk tanken

Jachthaven Strijensas levert al tientallen jaren diesel aan het water. Sinds 2021 is er een compleet nieuwe brandstoftank van 5000 liter geplaatst en is er gekozen om een milieuvriendelijker alternatief te bieden. Deze diesel, genaamd Blauwe Diesel ook wel HVO50, is een zeer geschikt alternatief voor iedere watersporter. Goed voor het milieu, maar ook voor de motor. Lees de specificatie via onderstaande link: 

Specificaties Blauwe Diesel
Blauwe_Diesel

Milieustation 

Milieustation

Op een verantwoorde manier lozen 

Vuilwaterpomp:

Sinds 1 oktober 2019 is er een nieuwe regeling van kracht met betrekking tot het lozen van toilet water vanaf recreatievaartuigen. Lozen in havens was al geruime tijd verboden, maar lozen op rivieren en binnenwateren is nu ook verboden. Uw vuilwatertank dient met een vuilwaterpomp op de wal, die op het riool is aangesloten, geleegd te worden. 

Haal een muntje bij het havenkantoor voor het gebruik van de vuilwaterpomp.

Bilgepomp:

Wanneer er oliehoudend water in uw bilge drijft is het verboden om dat water via uw eigen bilgepomp aan boord te lozen op het buitenwater. Wij bieden de mogelijkheid om uw bilge met oliehoudend water leeg te zuigen via onze pomp op de wal. De pomp is aangesloten op een filter systeem onder de grond en zal de olie van het water scheiden. 

Haal een muntje bij het havenkantoor voor het gebruik van de bilgepomp.