Botenlift

De botenlift van Jachthaven Strijensas is geschikt voor het takelen van schepen tot 20 ton.

Echter, het maximale draagvermogen van de botenwagen die gebruikt wordt voor het interne transport, is 18 ton. Daarom heeft Jachthaven Strijensas een aantal voorwaarden betreffende de schepen voor de stalling:

  • Maximaal gewicht: 18 ton
  • Maximale lengte zeiljachten: 15,00 meter
  • Maximale lengte motorjachten: 13,50 meter
Klik hier voor de tarieven

Voor de inspectie en/of het schoonspuiten van het onderwaterschip, waarna de boot direct weer te water zou gaan, is alleen het gewicht bepalend.

Door de U-vorm van de kraan, kunnen zeilboten met staande mast de stalling in. De loods is echter niet hoog genoeg om met staande mast naar binnen te gaan. U kunt gebruik maken van de mastenkraan om uw mast af te masten. Meer informatie over de mastenkraan kunt u hieronder lezen:

Mastenkraan

De mastenkraan van Jachthaven Strijensas is te gebruiken tijdens de openingstijden van het havenkantoor.

U kunt zich (minimaal 1 uur vóór sluitingstijd) aanmelden en op volgorde van aanmelding kunt u zelf de mastenkraan bedienen. Vooraf reserveren is niet mogelijk. De mastenkraan dient alleen te worden gebruikt voor het op- en aftakelen van de mast en eventuele werkzaamheden aan de top van de mast (veiligheidsharnas verplicht en af te halen op het havenkantoor). Mastopslag op de naastgelegen mastenbok is ook mogelijk.

Maximale belasting250 kg
Maximale werkhoogte boven de waterlijn18 meter
Op- of aftakelen van de mast (per keer per mast)€ 35,00 eerste 60 min, elke 30 min daarna € 12,50 extra.
Klimmen (met verplicht veiligheidsharnas, en gratis voor ligplaatshouders)€ 12,50 (per half uur)
Mastopslag per half jaar per mast€ 100,00